Startpagina

Orgelkring

Orgels

Agenda

Archief

Pers

Links

Contact

ANBI
Klassiek en musical -  

een bijzondere combinatie


Zaterdag 11 september 2021   -20:00

Adventskerk Assen


Harry van Wijk - orgel en Marjon Strijk -sopraan


Organist Harry van Wijk en sopraan Marion Strijk (o.a. bekend van  het solistenensemble van de Nederlandse Bachvereniging) brengen programma staan highlights uit de klassieke muziek, met onder andere delen uit de Messiah van Händel, en ook bekende stukken uit musicals die inmiddels ook klassiekers geworden zijn: Don’t cry for me, Argentina – uit Evita, en ook delen uit The Phantom of the Opera, beide van A. L. Webber.Musicals, uitgevoerd door een klassiek zangeres, met orgel.

Bezoekers van het concert zullen merken dat de orkestpartijen wonderwel goed klinken op orgel en dat deze klassieke zangeres wel raad weet met deze muziek. Voeg daarbij het veelzijdige orgel en  de sfeervolle ruimte van de Adventskerk en we hebben een goed concept voor een bijzonder mooi concert.

Marjon Strijk en Harry van Wijk zijn beide musici die inmiddels op heel wat concertpodia in binnen- en buitenland hebben gestaan, en beiden hebben ze een muzikale interesse die breder gaat dan alleen de klassieke muziek.

Het concert begint om 20:00 uur. U kunt zich aanmelden voor dit concert door een mail te sturen naar orgelkringassen@gmail.com  

De toegang is vrij, we vragen een ruime gift bij de uitgang.

programmaboekjeHet afgelopen najaar hebben Marjon en Harry deels online, verschillende concerten gegeven met een programma van klassieke muziek en musical. Dit bleek bijzonder goed te werken! Highlights uit de klassieke muziek, met o.a. delen uit de Messiah van Händel, muziek van Bach, en ook bekende stukken uit musicals die inmiddels ook klassiekers geworden zijn: Don’t cry for me, Argentina – uit Evita, en ook delen uit The Phantom of the Opera, beide van A. L. Webber.