Startpagina

Orgelkring

Orgels

Agenda

Archief

Pers

Links

Contact

ANBIAgenda 2014


Vrijdag 6 juni, 20.00 uur, Bethelkerk, Groningerstraat

 Invasie-concert door Harm Hoeve

Op deze dag is het 70 jaar geleden dat de geallieerden landden op de stranden van het Franse Normandie. D-day als begin van de bevrijding was geboren.

Organist Harm Hoeve uit Rouveen zal ter herdenking hiervan een Frans/Engels programma met “vaderlandse sentimenten” brengen naast serieuzer orgelwerk.


Zaterdag 20 september, 20.00 uur, Jozefkerk Kerkplein

 ‘Canto Ostinato’ door Toon Hagen

Deze Zwolse organist heeft het door wijlen Simeon ten Holt voor piano geschreven stuk bewerkt voor orgel. Met zijn uitvoering oogst Toon Hagen door het hele land veel succes. ‘Een fascinerend nieuwe interpretatie van overbekende muziek’ aldus de NRC van 9 september 2013.

Opvallend is het groot aantal jonge mensen dat dit concert bezoekt.

Het concert stond aanvankelijk voor 12 april gepland, maar moest uitgesteld worden wegens een blessure.


Zaterdag 25 oktober, 20.00 uur, kerkelijk centrum De Bron, Einthovenstraat

Gijs van Schoonhoven begeleidt stomme films meer

De Enschedese organist Gijs van Schoonhoven improviseert bij door hem vertoonde stomme films van bijv. Charley Chaplin en Buster Keaton. Onlangs ontving hij in de Groninger Der Aa-kerk  grote waardering met subtiel orgelspel bij de zwijgende klassieker ‘Metropolis’. Volgend jaar zal hij daar met genoegen de bekende film ‘Pantserkruiser Potemkin’ van Sergei Eisenstein muzikaal omlijsten.Zaterdag 29 november, 20.00 uur Adventskerk, Lindelaan 49

Grande Finale van ‘Geachte heer Bach’  

Onder auspiciën van de Orgelkring produceerde Muziektheater Assen de concertante theatervoorstelling ‘Geachte heer Bach’. Het stuk werd geschreven door Janine Hoekstein en geregisseerd door Jos Visscher. Uitvoerenden zijn:  J.S. Bach: Dick van Veen - organist: Wietse Meinardi – sopraan: Alina Rozeboom - fluitiste: Berta van der Kolk, en anderen. Deze avond sluit de succesvolle reeks van meer dan 25 voorstellingen over het leven en werk van Bach in evenzoveel kerken in  Noord-Nederland en daarbuiten op een grootse en feestelijke wijze af.

zie www.muziektheater-assen.nl