Startpagina

Orgelkring

Orgels

Agenda

Archief

Pers

Links

Contact
Afscheid orgel Maranathakerk in Assen

De markante Maranathakerk in Assen (Nobellaan 140) uit 1966 is verkocht en wordt gesloopt. De Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Assen-West houdt haar laatste kerkdienst op 11 oktober 2020.

Het waardevolle Blank-orgel uit 1973 is verkocht en wordt geplaatst in de grote Sint-Annakerk in Merelbeke (bij Gent, België), waar het zal worden gebruikt tijdens de langdurige restauratie van het hoofdorgel. Daarna zal het worden ingezet als koororgel.

Het instrument werd in de jaren ’70 en ’80 veelvuldig gebruikt voor concerten. De Orgelkring Assen wil het instrument graag nog een keer in het zonnetje zetten: op 3 oktober wordt een orgeldag gehouden die om 16:00 uur wordt afgesloten met een concert door Wietse Meinardi, orgel en Piertje Feenstra, trompet. In het concert komen alle mogelijkheden van het orgel volop aan bod. Er klinken werken van o.a. Bach, Händel, Delerue, Meinardi en Haagen. Ook kan er bij twee liederen nog eens bij het orgel gezongen worden, indien dat vanwege de corona-maatregelen dan mogelijk is.

Er wordt een kleine expositie ingericht over het orgel en de concerten.

Ieder die het orgel nog eens wil bespelen krijgt daarvoor 30 minuten de gelegenheid tussen 10.00 en 15.15 uur. Bij veel belangstelling zullen we de speeltijd wellicht moeten inkorten. Er wordt een rooster gemaakt.

Opgave uiterlijk zaterdag 19 september via orgelkringassen@gmail.com. Vermeld hierbij uw naam, adres en telefoonnummer. U ontvangt dan tussen 22 en 25 september bericht op welk tijdstip u bent ingedeeld. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Het concert is gratis toegankelijk. Wel vragen we een ruime gift bij de uitgang om de musici te kunnen betalen. In verband met corona zijn er maximaal 100 zitplaatsen beschikbaar. Daarom vragen we u ook zich voor het concertbezoek aan te melden via bovenstaand mailadres, bij tijdige aanmelding bent u dan zeker van een plaats.

Folkert Minnema ontwierp het Programmaboekje