Startpagina

Orgelkring

Orgels

Agenda

Archief

Pers

Links

Contact

ANBI
Orgel -TT


Triade Tour langs Jozefkerk, Kandelaar en Adventskerk


Op zaterdag 27 juni organiseert de Orgelkring Assen een “alternatieve TT” in deze stad.

Terwijl op het TT-circuit het motorgeraas duizenden harten sneller doet kloppen zal in de stad orgelmuziek de oren strelen.

Het programma is met Start, Pitstop en Finish opgebouwd rond analoge thema’s.


- START om 11:00 uur in de Jozefkerk, Kerkplein. Organist Sietze de Vries zal na de koffie met koek het Van Dam-orgel demonstreren en daarna het muzikale circuit verkennen met improvisaties- PITSTOP om 12.30 uur in De Kandelaar, Oude Molenstraat 20. Organist Wietse Meinardi zet de rit voort met werken van zichzelf, J.P. Sweelinck, G.F. Händel, J.S. Bach en F. Peeters. Hij zal afsluiten met een verrassende compositie van J.M.Michel. Brandstof wordt getankt tijdens de uitleg over het Mense Ruiter-orgel en middels de in de kerk bereide lunch- FINISH om 14.30 uur in de Adventskerk, Lindelaan 49. Organist Euwe de Jong geeft met werken van J.S. Bach en A.C. Schuurman ruimte aan de koplopers maar laat ook de achterblijvers in verstilling de toon zetten, om te eindigen met een Sortie van Lefebure-Wely. Tussendoor wordt onder thee met over het Van Vulpen-orgel verteld. De Orgeltriade eindigt rond 16.00 uur.De kosten zijn voor de hele dag € 25,-- (alles inbegrepen), per onderdeel € 10,--; voor jongeren t/m 16 jaar € 10,-- rep. € 5,--.

Reservering bij Theo Fokkema; email: fokkemat@gmail.com; Het reserveren is definitief  als het deelnamebedrag is ontvangen (banknr: NL38RABO0162538391 t.n.v.  Orgelkring Assen)

Nadere informatie: Meino Nijhoff; tel. 0592 375 350; email: m.nijhoff@planet.nl